FLL Jr

Under hösten fick två lag från våra 2or och 3or chansen att delta i First Lego League Jr (FLL Jr). Skolan har tidigare varit med i FLL, men det här var första gången vi var med i FLL Jr.

Det är en tävling där lag från hela regionen får ställa upp. Varje år har ett tema och årets tema var månen. Lagets uppdrag var att forska om månen och rymden och med sina nyvunna kunskaper skapa en månbas byggd i LEGO. Laget hade fått några forskningsproblem som de skulle lösa och i basen skulle de synas hur de löst problemen. Ett exempel på problem var hur de kunde få vatten på månen. Basen skulle också innehålla någon del med en programmerad motor. Vi hade fått låna lådor med LEGOs WeDo-robotar från 2047 Science Center, de är jättebra för att lära sig programmera med LEGO och är lättare än Mindstorms.

Laget skulle även ta fram en affisch som berättade om deras forskning, hur laget jobbat och vilka som var med i laget. Arbetet krävde mycket planering och hårt arbete av eleverna, men det var kul att vara med!

Tävlingen hölls 10 november i Borlänge, en dag att minnas!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *