First Lego League med åk 6

Under många veckor under hösten har våra nyblivna 6or fått arbeta med First Lego League (FLL). FLL är en tävling där lag från olika skolar tävlar i teknik och vetenskap, över hela världen. Vår skola har varit med sedan 3 år tillbaka och nu var det dags igen!

Temat denna gång var rymden, Into Orbit. Laget hade som tidigare år flera uppgifter: de skulle ta fram en forskningsrapport där de försöker lösa något problem som man kan behöva hantera i rymden. De skulle också marknadsföra sin lösning och berätta om hur de jobbat tillsammans som lag. Sista uppgiften är den som tävlingen är mest känd för: att programmera en robot att lösa uppdrag på en LEGO-bana.

Hela klassen fick testa på att programmera och delta i de olika momenten. Några veckor inför tävlingen specialiserade alla sig och fokuserade på en av uppgifterna.

På tävlingen var alla jättetaggade och utförde sina uppdrag exemplariskt. Och det gick bra för oss. Domarna gav oss bra feedback och efter några riktiga nagelbitare till robotmatcher så kom vi till final och vann en av de två finalmatcherna. Vi kom till slut på andra plats i robottävlingen och gjorde riktigt bra ifrån oss på de andra uppdragen också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *