Autoclicker IRL – med LEGO

I början av veckan hade vi en roligt experiment med LEGO-robotar: Att bygga en autoclicker.

Vad är en autoclicker kanske några undrar? Vanligtvis är det ett program på datorn som snabbt klickar med musen utan att man behöver göra det själv. Detta kan vara till hjälp i vissa dataspel som delvis går ut på att klicka snabbt och mycket, t.ex. ett klassiskt spel som heter Cookie Clicker. Ett litet varningsmeddelande till er som funderar på att testa att ladda ner en autoclicker: Ladda endast ner program från hemsidor som verkar schyssta, annars finns det en liten risk att få virus eller annan dålig programvara.

I det här experimentet byggde vi en robot istället för att ladda ner ett program. En av våra elever byggde roboten av vanliga LEGO-bitar, samt delar från LEGO Mindstorms EV3. Det fanns många problem som behövde lösas. Motorn behövde vara på rätt höjd ovanför musen och kopplad till någon slags arm som skulle trycka ner musknappen. Musen behövde även hållas stilla när den klickades.

Resultatet blev fantastiskt, första version klickade cirka en gång per sekund. Sedan tänkte vi ut några förbättringar och ställde om hastigheten på motorn för att få den att klicka ännu snabbare. Bilder och kort videoklipp nedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *